Tejszínes sárgabarackos pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 2 ek cukor
  • 12 dkg hideg vaj
  • 1 egész tojás,
  • 1 ek tejföl

Tejszínes öntet:

  • 2 dl habtejszín
  • 2 tojás
  • 1 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek liszt

Továbbá:

  • sárgabarack, (lehet konzerv is)
  • baracklekvár
  • kb 3 ek zsemlemorzsa

Elkészítése:

A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a cukrot, majd a hideg vajdarabkákkal összemorzsoljuk. Gyors mozdulatokkal hozzágyúrjuk a tojást és a tejfölt is. Folpackba csomagolva 1 órán át pihentessük hűtőben.

Enyhén kivajazott piteformába, vagy tortaformába nyomkodjuk (ki is nyújthatjuk) úgy, hogy a forma szélére is feltapadjon. Vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd megszórjuk zsemlemorzsával. Félbevágjuk a barackokat, majd 1/2 cm-es szeletekre vágjuk. Egymást kicsit fedve, cserépszerűen elrendezzük a tésztán. Ráöntjük a tejszínes keveréket, melyet előzőleg csak összekevertünk.

Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.