Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes kókuszkocka recept

Tejszínes kókuszkocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 ek liszt
    • 5 ek porcukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 ek kakaópor
    • fél tábla tortabevonó olvasztva

    Krémhez:

    • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
    • 2 dl habtejszín
    • 1 kis csomagos kókuszreszelék (100 g)
    • 3 dl tej
    • 4 ek porcukor

    Tetejére:

    • kókuszreszelék
    • fél tábla tortabevonó

    Elkészítése:

    A tojásokat szét választjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A liszttel elkeverjük a sütőport, majd a tojásos masszához adjuk. Elkeverjük, majd jön a tojásfehérje, óvatosan, kanalanként a masszához adjuk.

    Kivesszük a massza kb negyed részét és belekeverjük a kakaót és a felolvasztott bevonót. Mindkét masszát külön kisütjük, előmelegített, sütőpapírral bélelt, 20*30 cm-es tepsiben.

    Ha kihűltek, a sárga piskótát ketté vágjuk.

    A szokásos módon pudingot készítünk a cukorból, tejből és a tejszín ízű pudingból. A habtejszínt kemény habbá verjük és mikor teljesen kihűlt a puding, akkor hozzákeverjük, majd a kókuszreszeléket is beleforgatjuk.

    A sárga lapot megkenjük krémmel, jön a barna lap, újra a krém, majd befedjük a sárga lappal. A tetejét is megkenjük vékonyan krémmel, a felolvasztott tortabevonót rácsurgatjuk és megszórjuk kókuszreszelékkel.

    2 órára hűtőbe tesszük.

    Tipp:

    Könnyű kellemes nyári sütemény. Elkészítése egyszerű, csak eteti magát.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá