Tejszínes kókuszkocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 8 tojás
  • 7 ek liszt
  • 5 ek porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • fél tábla tortabevonó olvasztva

Krémhez:

  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 kis csomagos kókuszreszelék (100 g)
  • 3 dl tej
  • 4 ek porcukor

Tetejére:

  • kókuszreszelék
  • fél tábla tortabevonó

Elkészítése:

A tojásokat szét választjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A liszttel elkeverjük a sütőport, majd a tojásos masszához adjuk. Elkeverjük, majd jön a tojásfehérje, óvatosan, kanalanként a masszához adjuk.

Kivesszük a massza kb negyed részét és belekeverjük a kakaót és a felolvasztott bevonót. Mindkét masszát külön kisütjük, előmelegített, sütőpapírral bélelt, 20*30 cm-es tepsiben.

Ha kihűltek, a sárga piskótát ketté vágjuk.

A szokásos módon pudingot készítünk a cukorból, tejből és a tejszín ízű pudingból. A habtejszínt kemény habbá verjük és mikor teljesen kihűlt a puding, akkor hozzákeverjük, majd a kókuszreszeléket is beleforgatjuk.

A sárga lapot megkenjük krémmel, jön a barna lap, újra a krém, majd befedjük a sárga lappal. A tetejét is megkenjük vékonyan krémmel, a felolvasztott tortabevonót rácsurgatjuk és megszórjuk kókuszreszelékkel.

2 órára hűtőbe tesszük.

Tipp:

Könnyű kellemes nyári sütemény. Elkészítése egyszerű, csak eteti magát.