Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes, kefires, túrós kocka recept

Tejszínes, kefires, túrós kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek liszt

    A sütéshez:

    • 20 ×30 cm-es tepsi
    • sütőpapír a béleléshez

    A piskóta kenéséhez:

    • 3 ek felmelegített meggy dzsem

    A krémhez:

    • 1 nagy doboz kefir
    • 20 dkg túró (a túró elhagyható, nem mindenki szereti a túrósat)
    • 15 dkg porcukor
    • 2 vaníliás cukor
    • 4 dl habtejszín
    • 20 gr Horváth Rozi zselatin (1 dl vízben feloldva)
    • 20 dkg vegyes gyümölcs
    • 1 piros tortazselé

    A díszítéshez:

    • 1 dl habtejszín (elhagyható)
    • csokoládé

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral 8 perc alatt gépi habverővel felverjük, jó habosra és hozzá keverjük a lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük.

    A tepsiből kiborítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk és a meggy dzsemmel még forrón lekenjük, majd hagyjuk kihűlni.

    A krém készítése:

    A zselatint 1 dl vízben beáztatjuk. A túrót a cukrokkal krémesre keverjük, hozzá adjuk a kefirt.

    A tejszínt keményre verjük. A zselatint mikróban langyosra melegítjük, amikor hűlni kezd, 2 ek. tejszínnel összekeverjük. A kefires-túrós krémhez adjuk, majd lassacskán a felvert tejszínt is hozzákeverjük.

    Hűtőbe tesszük 20 percre.

    A piskótát visszatesszük a tepsibe, ráöntjük a krémet, elsimítjuk és megszórjuk gyümölccsel.

    A tortazselét 2,5 dl vízben a használati utasítás szerint felfőzzük és amikor kezd hűlni, a sütemény tetejére öntjük.

    A megmaradt 1 dl tejszínnel díszítettem és csokoládéval. Nagyon finom lett!

    Legalább 2 órát hűtjük, utána szeleteljük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá