Tejszínes, kefires, túrós kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt

A sütéshez:

  • 20 ×30 cm-es tepsi
  • sütőpapír a béleléshez

A piskóta kenéséhez:

  • 3 ek felmelegített meggy dzsem

A krémhez:

  • 1 nagy doboz kefir
  • 20 dkg túró (a túró elhagyható, nem mindenki szereti a túrósat)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 20 gr Horváth Rozi zselatin (1 dl vízben feloldva)
  • 20 dkg vegyes gyümölcs
  • 1 piros tortazselé

A díszítéshez:

  • 1 dl habtejszín (elhagyható)
  • csokoládé

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral 8 perc alatt gépi habverővel felverjük, jó habosra és hozzá keverjük a lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük.

A tepsiből kiborítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk és a meggy dzsemmel még forrón lekenjük, majd hagyjuk kihűlni.

A krém készítése:

A zselatint 1 dl vízben beáztatjuk. A túrót a cukrokkal krémesre keverjük, hozzá adjuk a kefirt.

A tejszínt keményre verjük. A zselatint mikróban langyosra melegítjük, amikor hűlni kezd, 2 ek. tejszínnel összekeverjük. A kefires-túrós krémhez adjuk, majd lassacskán a felvert tejszínt is hozzákeverjük.

Hűtőbe tesszük 20 percre.

A piskótát visszatesszük a tepsibe, ráöntjük a krémet, elsimítjuk és megszórjuk gyümölccsel.

A tortazselét 2,5 dl vízben a használati utasítás szerint felfőzzük és amikor kezd hűlni, a sütemény tetejére öntjük.

A megmaradt 1 dl tejszínnel díszítettem és csokoládéval. Nagyon finom lett!

Legalább 2 órát hűtjük, utána szeleteljük.