Hozzávalók:
A piskótához:
A sütéshez:
A piskóta kenéséhez:
A krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral 8 perc alatt gépi habverővel felverjük, jó habosra és hozzá keverjük a lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük.
A tepsiből kiborítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk és a meggy dzsemmel még forrón lekenjük, majd hagyjuk kihűlni.
A zselatint 1 dl vízben beáztatjuk. A túrót a cukrokkal krémesre keverjük, hozzá adjuk a kefirt.
A tejszínt keményre verjük. A zselatint mikróban langyosra melegítjük, amikor hűlni kezd, 2 ek. tejszínnel összekeverjük. A kefires-túrós krémhez adjuk, majd lassacskán a felvert tejszínt is hozzákeverjük.
Hűtőbe tesszük 20 percre.
A piskótát visszatesszük a tepsibe, ráöntjük a krémet, elsimítjuk és megszórjuk gyümölccsel.
A tortazselét 2,5 dl vízben a használati utasítás szerint felfőzzük és amikor kezd hűlni, a sütemény tetejére öntjük.
A megmaradt 1 dl tejszínnel díszítettem és csokoládéval. Nagyon finom lett!
Legalább 2 órát hűtjük, utána szeleteljük.