Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes gesztenyekocka szederlekvárral recept

Tejszínes gesztenyekocka szederlekvárral
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 4 tojás
    • 17 dkg cukor
    • 14 dkg liszt
    • 3 dkg kakaópor
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 4 ek olaj

    Krém:

    • 50 dkg gesztenye massza
    • ízlés szerint rum (kb. 0,5 dl)
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 5 dkg pudingpor
    • 4 dl tej

    Tetejére:

    • 2,5 dl tejszínhab
    • reszelt étcsokoládé

    Elkészítése:

    A lisztet átszitáljuk a sütőporral és kakaóporral.

    A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként belekeverjük az olajat is. Végül hozzáforgatjuk a lisztes keveréket. Közepes méretű, kivajazott, lisztezett tepsiben, előmelegített 170 fokos sütőben kb. 25-30 percig/tűpróbáig sütjük. Kivesszük, és még melegen megkenjük szederlekvárral. Így hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.

    A pudingport addig főzzük a 4 dl tej felhasználásával, amíg jól besűrűsödik. Időnként átkeverve hűtjük, hogy ne bőrösödjön a teteje. A gesztenyét, a margarint és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a rumot is. Ha a puding már teljesen kihűlt, a pudingot és a gesztenyemasszát jól összedolgozzuk. Egy nagyon könnyű habos krémet kapunk. Ezt a krémet a tésztára simítjuk, és hűtőben dermesztjük, amíg kikeverjük a tejszínt.

    A tejszínből kemény habot verünk, ezzel befedjük a gesztenyekrémet. Reszelt csokoládéval díszítjük. Ha jól kihűtjük, szépen lehet szeletelni!

    Tipp:

    A krémbe ízlés szerint adhatunk cukrot, illetve rumot/aromát.
    A tetején lévő tejszín lehet cukrászhab is. Illetve fixálhatjuk zselatinnal, vagy habfixálóval.

    Én nem szoktam használni hozzá semmit, mert nem szokott így se maradni belőle! Saját recept!

    Tálalási ötlet: A szederlekvár a tányér díszítőeleme is lehet!

    A tejszínes gesztenyekocka szederlekvárral kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 303 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 34 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek