Tejszínes gesztenyekocka szederlekvárral

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 4 tojás
  • 17 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 4 ek olaj
  • szederlekvár

Krém:

  • 50 dkg gesztenye massza
  • ízlés szerint rum (kb. 0,5 dl)
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg pudingpor
  • 4 dl tej

Tetejére:

  • 2,5 dl tejszínhab
  • reszelt étcsokoládé

Elkészítése:

A lisztet átszitáljuk a sütőporral és kakaóporral.

A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként belekeverjük az olajat is. Végül hozzáforgatjuk a lisztes keveréket. Közepes méretű, kivajazott, lisztezett tepsiben, előmelegített 170 fokos sütőben kb. 25-30 percig/tűpróbáig sütjük. Kivesszük, és még melegen megkenjük szederlekvárral. Így hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.

A pudingport addig főzzük a 4 dl tej felhasználásával, amíg jól besűrűsödik. Időnként átkeverve hűtjük, hogy ne bőrösödjön a teteje. A gesztenyét, a margarint és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a rumot is. Ha a puding már teljesen kihűlt, a pudingot és a gesztenyemasszát jól összedolgozzuk. Egy nagyon könnyű habos krémet kapunk. Ezt a krémet a tésztára simítjuk, és hűtőben dermesztjük, amíg kikeverjük a tejszínt.

A tejszínből kemény habot verünk, ezzel befedjük a gesztenyekrémet. Reszelt csokoládéval díszítjük. Ha jól kihűtjük, szépen lehet szeletelni!

Tipp:

A krémbe ízlés szerint adhatunk cukrot, illetve rumot/aromát.
A tetején lévő tejszín lehet cukrászhab is. Illetve fixálhatjuk zselatinnal, vagy habfixálóval.

Én nem szoktam használni hozzá semmit, mert nem szokott így se maradni belőle! Saját recept!

Tálalási ötlet: A szederlekvár a tányér díszítőeleme is lehet!