Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk a sütőporral és kakaóporral.
A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd apránként belekeverjük az olajat is. Végül hozzáforgatjuk a lisztes keveréket. Közepes méretű, kivajazott, lisztezett tepsiben, előmelegített 170 fokos sütőben kb. 25-30 percig/tűpróbáig sütjük. Kivesszük, és még melegen megkenjük szederlekvárral. Így hagyjuk teljesen kihűlni a tésztát.
A pudingport addig főzzük a 4 dl tej felhasználásával, amíg jól besűrűsödik. Időnként átkeverve hűtjük, hogy ne bőrösödjön a teteje. A gesztenyét, a margarint és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a rumot is. Ha a puding már teljesen kihűlt, a pudingot és a gesztenyemasszát jól összedolgozzuk. Egy nagyon könnyű habos krémet kapunk. Ezt a krémet a tésztára simítjuk, és hűtőben dermesztjük, amíg kikeverjük a tejszínt.
A tejszínből kemény habot verünk, ezzel befedjük a gesztenyekrémet. Reszelt csokoládéval díszítjük. Ha jól kihűtjük, szépen lehet szeletelni!
A krémbe ízlés szerint adhatunk cukrot, illetve rumot/aromát.
A tetején lévő tejszín lehet cukrászhab is. Illetve fixálhatjuk zselatinnal, vagy habfixálóval.
Én nem szoktam használni hozzá semmit, mert nem szokott így se maradni belőle! Saját recept!
Tálalási ötlet: A szederlekvár a tányér díszítőeleme is lehet!