Tejszínes-diós álom recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy kb 30*35 cm-es tepsihez:
Hozzávalók
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 12 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 14 dkg darált dió
- 4 evőkanál meggydzsem
A krémhez:
- 500 ml cukrászhab
- 2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
- 1 marék kandírozott vegyesgyümölcs
- 1 marék nyuszi
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tésztához a fehérjéket a cukor felével és egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A maradék cukrot a sárgákkal habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a lisztet, egy csipet sót, a darált diót, ezt követően lazán belekeverjük a tojásfehabot.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Amikor kihűlt a diós piskóta, akkor a tetejét megkenjük meggydzsemmel.
A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, majd a piskóta tetejére simítjuk. Habrózsákkal, kandírozott gyümölccsel és nyuszi tojással díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »