Tejszínes-diós álom recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy kb 30*35 cm-es tepsihez:
Hozzávalók
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva - 12 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 14 dkg darált dió
- 4 evőkanál meggydzsem
A krémhez:
- 500 ml cukrászhab
- 2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
- 1 marék kandírozott vegyesgyümölcs
- 1 marék nyuszi
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tésztához a fehérjéket a cukor felével és egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A maradék cukrot a sárgákkal habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a lisztet, egy csipet sót, a darált diót, ezt követően lazán belekeverjük a tojásfehabot.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Amikor kihűlt a diós piskóta, akkor a tetejét megkenjük meggydzsemmel.
A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, majd a piskóta tetejére simítjuk. Habrózsákkal, kandírozott gyümölccsel és nyuszi tojással díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










