Tejszelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 5 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál méz
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 500 ml cukrászhab
- 2 csomag habfixáló
- porcukor és szamóca a díszítéshez
Elkészítése:
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.
Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazzuk a lisztet és a kakaóport, majd a mézet is beledolgozzuk.
A jól eldolgozott masszát sütőpapíros tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük, majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
A kisült piskótát kihűtjük, majd elkészítjük a krémet. A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük.
A kihűt piskótát két azonos méretű részre vágjuk. Az egyikre ráhalmozzuk a habot és elsimítjuk, majd befedjük a másik lappal.
Porcukorral és szamócával díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.