Tejszelet recept

Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 5 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál méz
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 500 ml cukrászhab
- 2 csomag habfixáló
- porcukor és szamóca a díszítéshez
Elkészítése:
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.
Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazzuk a lisztet és a kakaóport, majd a mézet is beledolgozzuk.
A jól eldolgozott masszát sütőpapíros tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük, majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.
A kisült piskótát kihűtjük, majd elkészítjük a krémet. A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük.
A kihűt piskótát két azonos méretű részre vágjuk. Az egyikre ráhalmozzuk a habot és elsimítjuk, majd befedjük a másik lappal.
Porcukorral és szamócával díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »