Tejszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 6 tojás szétválasztva
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál méz
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 500 ml cukrászhab
  • 2 csomag habfixáló
  • porcukor és szamóca a díszítéshez

Elkészítése:

A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.

Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazzuk a lisztet és a kakaóport, majd a mézet is beledolgozzuk.

A jól eldolgozott masszát sütőpapíros tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük, majd 180 fokon kb 15-20 perc alatt megsütjük.

A kisült piskótát kihűtjük, majd elkészítjük a krémet. A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük.

A kihűt piskótát két azonos méretű részre vágjuk. Az egyikre ráhalmozzuk a habot és elsimítjuk, majd befedjük a másik lappal.

Porcukorral és szamócával díszítjük.