Tejfölös-pudingos sütemény recept recept

Hozzávalók egy 22*34 cm-es tepsihez:
Töltelékhez:
- 0,5 l tej
- 20 dkg cukor
- 2 csomag puncs ízű pudingpor
- 450 g tejföl (20%-os)
- 0,5 dl rum
Tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg margarin
- 1 kk szódabikarbóna
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- kevés tejföl az összeállításhoz
Elkészítése:
A pudingporokat a tejjel és a cukorral felfőzzük, kihűtjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a rumot. Jól kihabosítjuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 cipót formázunk belőle. Egyenként tepsi méretűre kinyújtjuk a tésztákat.
Az egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, rákenjük a tejfölös-pudingos krémet, melyet egyenletesen elsimítunk, majd befedjük a másik kinyújtott lappal és villával megszurkáljuk.
Előmelegített, légkeveréses sütőben 170 fokon 30 perc alatt megsütjük. A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Utána hűtőben lehűtjük és 1-2 óra múlva szépen szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »