Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-pudingos sütemény recept recept

Tejfölös-pudingos sütemény recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 22*34 cm-es tepsihez:
    Töltelékhez:

    • 0,5 l tej
    • 20 dkg cukor
    • 2 csomag puncs ízű pudingpor
    • 450 g tejföl (20%-os)
    • 0,5 dl rum

    Tésztához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg margarin
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 10 dkg cukor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • kevés tejföl az összeállításhoz

    Elkészítése:

    A pudingporokat a tejjel és a cukorral felfőzzük, kihűtjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a rumot. Jól kihabosítjuk.

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 cipót formázunk belőle. Egyenként tepsi méretűre kinyújtjuk a tésztákat.

    Az egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, rákenjük a tejfölös-pudingos krémet, melyet egyenletesen elsimítunk, majd befedjük a másik kinyújtott lappal és villával megszurkáljuk.

    Előmelegített, légkeveréses sütőben 170 fokon 30 perc alatt megsütjük. A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni.

    Utána hűtőben lehűtjük és 1-2 óra múlva szépen szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá