Tejfölös-pudingos sütemény recept recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 22*34 cm-es tepsihez:
Töltelékhez:
- 0,5 l tej
- 20 dkg cukor
- 2 csomag puncs ízű pudingpor
- 450 g tejföl (20%-os)
- 0,5 dl rum
Tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg margarin
- 1 kk szódabikarbóna
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- kevés tejföl az összeállításhoz
Elkészítése:
A pudingporokat a tejjel és a cukorral felfőzzük, kihűtjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a rumot. Jól kihabosítjuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 cipót formázunk belőle. Egyenként tepsi méretűre kinyújtjuk a tésztákat.
Az egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, rákenjük a tejfölös-pudingos krémet, melyet egyenletesen elsimítunk, majd befedjük a másik kinyújtott lappal és villával megszurkáljuk.
Előmelegített, légkeveréses sütőben 170 fokon 30 perc alatt megsütjük. A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Utána hűtőben lehűtjük és 1-2 óra múlva szépen szeletelhető.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.