Tejfölös-pudingos sütemény recept

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 22*34 cm-es tepsihez:
Töltelékhez:

  • 0,5 l tej
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag puncs ízű pudingpor
  • 450 g tejföl (20%-os)
  • 0,5 dl rum

Tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • kevés tejföl az összeállításhoz

Elkészítése:

A pudingporokat a tejjel és a cukorral felfőzzük, kihűtjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a rumot. Jól kihabosítjuk.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 cipót formázunk belőle. Egyenként tepsi méretűre kinyújtjuk a tésztákat.

Az egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, rákenjük a tejfölös-pudingos krémet, melyet egyenletesen elsimítunk, majd befedjük a másik kinyújtott lappal és villával megszurkáljuk.

Előmelegített, légkeveréses sütőben 170 fokon 30 perc alatt megsütjük. A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni.

Utána hűtőben lehűtjük és 1-2 óra múlva szépen szeletelhető.