Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-pudingos sütemény recept

Tejfölös-pudingos sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 400 g búza finomliszt
    • 200 g vaj vagy margarin
    • 150 g porcukor
    • csipet só
    • 2-3 ek tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krém:

    • 600 ml tejföl
    • 1 csomag vanília ízű pudingpor
    • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
    • 150 g kristálycukor
    • 500 ml tej
    • 1 citrom leve és héja

    Elkészítése:

    A finomlisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott puha vajat vagy margarint, a porcukrot, csipet sót, tojást, majd sima állagú tésztát gyúrunk belőle. Ha szükséges, akkor kevés tejet adjunk hozzá.

    A kész tészta könnyen formázható és nem törik vagy szakad.

    A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.

    A tejből, cukorból, pudingporokból sűrű pudingot főzünk, majd kihűtjük. Ezután belekeverjük a tejfölt valamint a citrom levét és reszelt héját.

    A tésztát kivesszük a hűtőből és félbe vágjuk. Az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk és kivajazott és liszttel beszórt tepsibe fektetjük, majd rákenjük a krémet, végül befedjük a másik kinyújtott tésztával.

    180 fokon kb 30 percig sütjük.

    Miután megsült, tetejét porcukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá