Tejfölös-pudingos sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 400 g búza finomliszt
- 200 g vaj vagy margarin
- 150 g porcukor
- csipet só
- 2-3 ek tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 600 ml tejföl
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 150 g kristálycukor
- 500 ml tej
- 1 citrom leve és héja
Elkészítése:
A finomlisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott puha vajat vagy margarint, a porcukrot, csipet sót, tojást, majd sima állagú tésztát gyúrunk belőle. Ha szükséges, akkor kevés tejet adjunk hozzá.
A kész tészta könnyen formázható és nem törik vagy szakad.
A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
A tejből, cukorból, pudingporokból sűrű pudingot főzünk, majd kihűtjük. Ezután belekeverjük a tejfölt valamint a citrom levét és reszelt héját.
A tésztát kivesszük a hűtőből és félbe vágjuk. Az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk és kivajazott és liszttel beszórt tepsibe fektetjük, majd rákenjük a krémet, végül befedjük a másik kinyújtott tésztával.
180 fokon kb 30 percig sütjük.
Miután megsült, tetejét porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










