Tejfölös-pudingos sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 400 g búza finomliszt
  • 200 g vaj vagy margarin
  • 150 g porcukor
  • csipet só
  • 2-3 ek tej
  • 1 tojás

Krém:

  • 600 ml tejföl
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 150 g kristálycukor
  • 500 ml tej
  • 1 citrom leve és héja

Elkészítése:

A finomlisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott puha vajat vagy margarint, a porcukrot, csipet sót, tojást, majd sima állagú tésztát gyúrunk belőle. Ha szükséges, akkor kevés tejet adjunk hozzá.

A kész tészta könnyen formázható és nem törik vagy szakad.

A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.

A tejből, cukorból, pudingporokból sűrű pudingot főzünk, majd kihűtjük. Ezután belekeverjük a tejfölt valamint a citrom levét és reszelt héját.

A tésztát kivesszük a hűtőből és félbe vágjuk. Az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk és kivajazott és liszttel beszórt tepsibe fektetjük, majd rákenjük a krémet, végül befedjük a másik kinyújtott tésztával.

180 fokon kb 30 percig sütjük.

Miután megsült, tetejét porcukorral megszórjuk.