Tejfölös-mákos sütemény recept

Hozzávalók egy 24*36 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 4 dl tej
- 2 púpozott evőkanál finomliszt
- 20 dkg mák (darált)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál cukor
- 2,5 dkg vaj
- 1 dl tejföl
A tetejére:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál porcukor
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kinyújtjuk és a vajazott, lisztezett tepsibe terítjük úgy, hogy pereme is legyen.
Elkészítjük a tölteléket: a tejet a cukrokkal elkeverjük, majd hozzáöntjük a mákot. Lassú tűzön melegítjük. Kevés tejben simává kavarjuk a lisztet, majd a mákhoz öntve folytonos keverés közben besűrítjük.
Kicsit hűtjük, majd hozzákeverjük a vajat és a tejfölt. Alaposan elkeverjük. Ráöntjük a tésztára. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Közben összeállítjuk a tetejére valót: a tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, majd a tejföllel. A fehérjét habbá verjük és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk.
Visszatoljuk még kb 15 percre a sütőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »