Tejfölös-mákos sütemény recept
Hozzávalók egy 24*36 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 4 dl tej
- 2 púpozott evőkanál finomliszt
- 20 dkg mák (darált)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál cukor
- 2,5 dkg vaj
- 1 dl tejföl
A tetejére:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 evőkanál porcukor
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kinyújtjuk és a vajazott, lisztezett tepsibe terítjük úgy, hogy pereme is legyen.
Elkészítjük a tölteléket: a tejet a cukrokkal elkeverjük, majd hozzáöntjük a mákot. Lassú tűzön melegítjük. Kevés tejben simává kavarjuk a lisztet, majd a mákhoz öntve folytonos keverés közben besűrítjük.
Kicsit hűtjük, majd hozzákeverjük a vajat és a tejfölt. Alaposan elkeverjük. Ráöntjük a tésztára. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Közben összeállítjuk a tetejére valót: a tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, majd a tejföllel. A fehérjét habbá verjük és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk.
Visszatoljuk még kb 15 percre a sütőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









