Tejfölös-mákos sütemény recept

Hozzávalók egy 24*36 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 4 dl tej
- 2 púpozott evőkanál finomliszt
- 20 dkg mák (darált)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál cukor
- 2,5 dkg vaj
- 1 dl tejföl
A tetejére:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál porcukor
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Kinyújtjuk és a vajazott, lisztezett tepsibe terítjük úgy, hogy pereme is legyen.
Elkészítjük a tölteléket: a tejet a cukrokkal elkeverjük, majd hozzáöntjük a mákot. Lassú tűzön melegítjük. Kevés tejben simává kavarjuk a lisztet, majd a mákhoz öntve folytonos keverés közben besűrítjük.
Kicsit hűtjük, majd hozzákeverjük a vajat és a tejfölt. Alaposan elkeverjük. Ráöntjük a tésztára. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Közben összeállítjuk a tetejére valót: a tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, majd a tejföllel. A fehérjét habbá verjük és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk.
Visszatoljuk még kb 15 percre a sütőbe.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »