Tejfölös-citromos kocka recept
Hozzávalók egy 22*30 cm-es tepsihez:
Piskóta:
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál finomliszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- csipet só
Krém:
- 330 gramm tejföl 20 %
- ízlés szerint cukor
- 2 citrom leve
- 4 dl habtejszín
- 1 dkg zselatinpor
- 1 dl víz
- 1 csomag csokoládéba mártott gyümölcsízű piskótatallér
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját egyesével, végül az szitált és sütőporral elkevert lisztet.
Egy 22*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük kb 20 perc alatt. Tűpróbát végezzünk!
A tejfölt a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a citromok kicsavart levét, végül a langyos vízben feloldott zselatint. A tejfölös masszát a keményre felvert tejszínhabhoz adagoljuk.
Összeállítás: piskóta, 1/3 rész krém, erre kerül a piskótatallér csokoládés felével lefele, a maradék krém. A tetejét ízlés szerint díszítjük.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap kockára szeletelve tálaljuk.