Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-almás lepény recept

Tejfölös-almás lepény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 15 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 30 dkg liszt
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Almás réteg:

    • 1,5 dl tej
    • 6 közepes alma
    • 3 dkg cukor
    • 2 kávéskanál fahéj

    Tetejére:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 dkg cukor

    Elkészítése:

    A tésztához a margarint habosra keverjük a porcukorral, tojással és a vaníliás cukorral. A sütőporos lisztet és a tejet felváltva a tojásos masszához adjuk miközben krémes állagúra keverjük. Egy közepes tepsit sütőpapírral bélelünk és a masszát belesimítjuk.

    Az almát meghámozzuk, felszeleteljük és elosztjuk a tésztán. A fahéjat összekeverjük a cukorral és az almára szórjuk. Sütjük kb 20 percig 180 fokon.

    A tejfölös masszához a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel, majd a felvert tojások fehérjével.

    A tésztát kivesszük a sütőből, rákenjük a tejfölös krémet és visszatesszük és tűpróbáig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá