Tejfölös-almás lepény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás

Almás réteg:

  • 1,5 dl tej
  • 6 közepes alma
  • 3 dkg cukor
  • 2 kávéskanál fahéj

Tetejére:

  • 3 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dkg cukor

Elkészítése:

A tésztához a margarint habosra keverjük a porcukorral, tojással és a vaníliás cukorral. A sütőporos lisztet és a tejet felváltva a tojásos masszához adjuk miközben krémes állagúra keverjük. Egy közepes tepsit sütőpapírral bélelünk és a masszát belesimítjuk.

Az almát meghámozzuk, felszeleteljük és elosztjuk a tésztán. A fahéjat összekeverjük a cukorral és az almára szórjuk. Sütjük kb 20 percig 180 fokon.

A tejfölös masszához a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a tejföllel, majd a felvert tojások fehérjével.

A tésztát kivesszük a sütőből, rákenjük a tejfölös krémet és visszatesszük és tűpróbáig sütjük.