Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puha mézeskalács recept

Puha mézeskalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 g vaj vagy margarin
    • 60 g kristálycukor
    • 125 g méz
    • 250 g finomliszt
    • 1 tasak sütőpor
    •  1/2 tk szódabikarbóna
    • 1-1 tk őrölt fahéj, reszelt friss gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió, szegfűbors1 citrom héja reszelve
    • 1 narancs héja reszelve
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A díszítéshez:

    • 120 g porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje

    Elkészítése:
    Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, mézet, és a cukrot, majd hideg vízfürdőbe állítva hagyjuk kihűlni.
    A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a fűszereket, valamint a reszelt héjakat összekeverjük egy másik tálban.
    A kihűlt mézes masszában elkeverünk egy egész tojást, majd ezután a lisztes keverékkel összedolgozzuk.
    5-12 órára hidegre tesszük.
    Sütőpapírral kibélelünk sütőlemezeket, vagy tepsiket.
    A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk lisztezett felületen, és különböző formákkal kiszúrjuk, s a sütőlemezekre helyezzük kissé tágasan, hogy ne nőjenek össze.
    200 °C -ra előmelegített sütőben 7-8 percig sütjük.
    Hagyjuk kihűlni sütés után, és díszíthetjük cukormázzal, amit porcukorból és egy tojás fehérjéből verünk habbá, majd habzsákból rányomjuk a díszítést a figurákra, és hagyjuk megszáradni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá