Mogyorós kekszek recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tészta:
- 28 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 6 dkg kakaópor
- 1 tk vaníliaaroma
- 24 dkg vaj vagy margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 evőkanál tej
Forgatáshoz:
- tojásfehérje
- vagdalt mogyoró
Töltéshez:
- mogyorókrém
Elkészítése:
A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és egy jó órára a hűtőbe tesszük.
Ha letelt az idő, a sütőt előmelegítjük 180 fokra, tepsikbe sütőpapírt teszünk.
A tésztából tetszőleges méretű golyókat formázunk.
Felkeverjük egy villával a tojásfehérjét és megforgatjuk benne a golyókat, majd a darabolt mogyoróba hempergetjük.
Tepsire tesszük és a közepükbe lyukat nyomunk az ujjunkkal.
Előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.
Rácsra téve kihűtjük, majd a kekszek közepébe mogyorókrémet teszünk egy habzsák vagy kiskanál segítségével.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.