Mogyorós kekszek recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 28 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 6 dkg kakaópor
- 1 tk vaníliaaroma
- 24 dkg vaj vagy margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 evőkanál tej
Forgatáshoz:
- tojásfehérje
- vagdalt mogyoró
Töltéshez:
- mogyorókrém
Elkészítése:
A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és egy jó órára a hűtőbe tesszük.
Ha letelt az idő, a sütőt előmelegítjük 180 fokra, tepsikbe sütőpapírt teszünk.
A tésztából tetszőleges méretű golyókat formázunk.
Felkeverjük egy villával a tojásfehérjét és megforgatjuk benne a golyókat, majd a darabolt mogyoróba hempergetjük.
Tepsire tesszük és a közepükbe lyukat nyomunk az ujjunkkal.
Előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.
Rácsra téve kihűtjük, majd a kekszek közepébe mogyorókrémet teszünk egy habzsák vagy kiskanál segítségével.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »