Mogyorós kekszek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 28 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 6 dkg kakaópor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 24 dkg vaj vagy margarin
  • 2 tojássárgája
  • 4 evőkanál tej

Forgatáshoz:

  • tojásfehérje
  • vagdalt mogyoró

Töltéshez:

  • mogyorókrém

Elkészítése:

A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és egy jó órára a hűtőbe tesszük.

Ha letelt az idő, a sütőt előmelegítjük 180 fokra, tepsikbe sütőpapírt teszünk.

A tésztából tetszőleges méretű golyókat formázunk.

Felkeverjük egy villával a tojásfehérjét és megforgatjuk benne a golyókat, majd a darabolt mogyoróba hempergetjük.

Tepsire tesszük és a közepükbe lyukat nyomunk az ujjunkkal.

Előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük.

Rácsra téve kihűtjük, majd a kekszek közepébe mogyorókrémet teszünk egy habzsák vagy kiskanál segítségével.