Mézes sütik recept

Hozzávalók:
- 3 teáskanál szódabikarbóna
- 1 kg finomliszt
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2,5 dl méz
Elkészítése:
A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint, majd a mézet és a tojásokat is hozzáadjuk. Ekkor fogunk egy villát és az egészet átkavarjuk, majd mikor már nem tudjuk kavarni, akkor kézzel összegyúrjuk és 3 részre osztjuk.
Ezután az első adag tésztát jól lisztezett deszkán kinyújtjuk kb fél centi vastagra, majd tetszőleges formákat szaggatunk süteménykiszúróval a tésztából.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a sütiket és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felülsütés), pontosan tíz percig sütjük őket. Tíz perc, semmiképpen sem több, mert rágós és kemény lesz.
Tipp:
Akkor is vegyük ki a sütőből, ha nyersnek látjuk, mert a méz olyan magas hőfokon ég és sül, hogy még így is sülni fog a tészta. Az össze gyúrt tésztát több részre oszthatjuk narancs, vanília, citrom és csoki aromát gyúrhatunk bele. Így többféle illatú és ízű kekszet készíthetünk. Ezek az aromák jól illenek a mézeskalács fűszerhez. Zárható dobozban hetekig puha marad. A tésztát nyersen lefagyaszthatjuk sütés előtti napon a hűtőben hagyjuk kiengedni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »