Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint, majd a mézet és a tojásokat is hozzáadjuk. Ekkor fogunk egy villát és az egészet átkavarjuk, majd mikor már nem tudjuk kavarni, akkor kézzel összegyúrjuk és 3 részre osztjuk.
Ezután az első adag tésztát jól lisztezett deszkán kinyújtjuk kb fél centi vastagra, majd tetszőleges formákat szaggatunk süteménykiszúróval a tésztából.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a sütiket és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felülsütés), pontosan tíz percig sütjük őket. Tíz perc, semmiképpen sem több, mert rágós és kemény lesz.
Akkor is vegyük ki a sütőből, ha nyersnek látjuk, mert a méz olyan magas hőfokon ég és sül, hogy még így is sülni fog a tészta. Az össze gyúrt tésztát több részre oszthatjuk narancs, vanília, citrom és csoki aromát gyúrhatunk bele. Így többféle illatú és ízű kekszet készíthetünk. Ezek az aromák jól illenek a mézeskalács fűszerhez. Zárható dobozban hetekig puha marad. A tésztát nyersen lefagyaszthatjuk sütés előtti napon a hűtőben hagyjuk kiengedni.