Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes puszedli, ami rögtön puha recept

Mézes puszedli, ami rögtön puha
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    Tészta:

    • 450 g finomliszt
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 125 g vaj
    • 125 g méz
    • 150 g porcukor
    • 1 nagy narancs reszelt héja
    • 0,5 narancs leve
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 4 evőkanál tejföl
    • 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék (vagy fahéj, gyömbér, szegfűszeg keveréke)
    • csipet só

    Máz:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 250 g porcukor

    Elkészítés

    A vajat és a mézet együtt megolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A tojássárgáját összekeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a narancs levét, a reszelt héját és a tejfölt, majd beleöntjük az olvasztott mézes-vajas keveréket.

    A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a fűszerekkel és a csipet sóval, majd a nedves hozzávalókhoz adjuk, és egynemű tésztává gyúrjuk. A massza ragacsos lesz, ez így jó. Folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.

    Másnap a tésztából diónyi méretű golyókat formázunk, és egymástól kissé távolabb sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Hőlégkeveréses sütőben, 160 °C-on kb. 8–10 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor az alja enyhén barnulni kezd, de a teteje még világos marad. Nem szabad túlsütni, mert kemény lesz.

    A mázhoz a tojásfehérjét a porcukorral kemény, fényes habbá verjük. A teljesen kihűlt puszedliket beleforgatjuk a mázba, lehúzzuk róluk a felesleget, majd visszatesszük őket a tepsire.

    150 °C-os sütőben néhány perc alatt rászárítjuk a mázat, amíg szilárd, de nem színeződik el.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek