Hozzávalók
Tészta:
Máz:
Elkészítés
A vajat és a mézet együtt megolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A tojássárgáját összekeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a narancs levét, a reszelt héját és a tejfölt, majd beleöntjük az olvasztott mézes-vajas keveréket.
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a fűszerekkel és a csipet sóval, majd a nedves hozzávalókhoz adjuk, és egynemű tésztává gyúrjuk. A massza ragacsos lesz, ez így jó. Folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.
Másnap a tésztából diónyi méretű golyókat formázunk, és egymástól kissé távolabb sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Hőlégkeveréses sütőben, 160 °C-on kb. 8–10 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor az alja enyhén barnulni kezd, de a teteje még világos marad. Nem szabad túlsütni, mert kemény lesz.
A mázhoz a tojásfehérjét a porcukorral kemény, fényes habbá verjük. A teljesen kihűlt puszedliket beleforgatjuk a mázba, lehúzzuk róluk a felesleget, majd visszatesszük őket a tepsire.
150 °C-os sütőben néhány perc alatt rászárítjuk a mázat, amíg szilárd, de nem színeződik el.