Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Darálós keksz recept

Darálós keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 750 g liszt
    • 20 g sütőpor
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 200 g zsír
    • 200 g cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • tej szükség szerint

    Elkészítése:

    A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd a kakópor kivételével az összes hozzávalót összegyúrjuk kemény tésztává (ha kell, akkor adhatunk hozzá kevés tejet).

    A tésztát elfelezzük és az egyik feléve belekeverjük a kakaóport.

    A tésztákat folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük 30 percet.

    Közben előkészítjük a húsdarálót a formázó betéttel és az egyik tésztát ledaráljuk vele. A tésztacsíkot kb 8 cm-es darabokra vágjuk (akár csavarhatunk rajtuk egyet), majd sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk egymástól távolabb a félkész sütiket.

    A másik tésztát is ledaráljuk.

    A tepsiket betoljuk a 180 fokra melegített sütőbe és 10-12 perc alatt világosra sütjük a kekszeket.

    Aki szeretné a végeit csokiba is márthatja (10 dkg csokit olvasszunk fel 1 kk olajjal), vagy kókuszreszelékbe esetleg vaníliás porcukorba forgathatjuk még melegen a kész kekszeket.

    Fém dobozban tárolva sokáig eláll.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá