Darálós keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 750 g liszt
  • 20 g sütőpor
  • 4 egész tojás
  • 200 g zsír
  • 200 g cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • tej szükség szerint

Elkészítése:

A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd a kakópor kivételével az összes hozzávalót összegyúrjuk kemény tésztává (ha kell, akkor adhatunk hozzá kevés tejet).

A tésztát elfelezzük és az egyik feléve belekeverjük a kakaóport.

A tésztákat folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük 30 percet.

Közben előkészítjük a húsdarálót a formázó betéttel és az egyik tésztát ledaráljuk vele. A tésztacsíkot kb 8 cm-es darabokra vágjuk (akár csavarhatunk rajtuk egyet), majd sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk egymástól távolabb a félkész sütiket.

A másik tésztát is ledaráljuk.

A tepsiket betoljuk a 180 fokra melegített sütőbe és 10-12 perc alatt világosra sütjük a kekszeket.

Aki szeretné a végeit csokiba is márthatja (10 dkg csokit olvasszunk fel 1 kk olajjal), vagy kókuszreszelékbe esetleg vaníliás porcukorba forgathatjuk még melegen a kész kekszeket.

Fém dobozban tárolva sokáig eláll.