Csokis zabkeksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg vaj
- 2 nagyobb vagy 3 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 kk fahéj vagy mézeskalács fűszer
- fél üveg vaníliaaroma
- 35 dkg zabpehely
- 35 dkg finomliszt vagy teljeskiörlésű tönkölyliszt
- 10 dkg csoki durvára vágva (nálunk fele-fele arányban fehér és étcsoki)
- 10 dkg durvára vágott dió (nálunk volt benne durvára vágott sótlan mandula is)
- 10 dkg aszalvány (vörös áfonya és mazsola vegyesen)
- 1 csomag sütőpor
Elkészítése:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A puha vajhoz hozzáadjuk a cukrot, aromát, fahéjat és jól kikeverjük robotgéppel, majd a tojásokat is hozzáadjuk és egyneműre keverjük a masszát.
Beleszórjuk a csokit, magvakat és az asztalt gyümölcsöket, alaposan elkeverjük, majd a lisztet és a zabpelyhez hozzáadva összegyúrjuk a masszát.
Három nagyobb tepsit előkészítünk és sütőpapírral béleljük.
A tepsire evőkanállal vagy fagyis kanállal egyforma nagyságú halmokat teszünk a masszából, majd kézzel szétnyomkodjuk és az ujjainkkal nagyjából kör alakúra formázzuk.
Az előmelegített sütőben kb 170 fokon 10-12 perc alatt világosra sütjük. Figyeljük, nehogy megégjen, mivel minden sütő más!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »