Csokis zabkeksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg vaj
- 2 nagyobb vagy 3 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 1 kk fahéj vagy mézeskalács fűszer
- fél üveg vaníliaaroma
- 35 dkg zabpehely
- 35 dkg finomliszt vagy teljeskiörlésű tönkölyliszt
- 10 dkg csoki durvára vágva (nálunk fele-fele arányban fehér és étcsoki)
- 10 dkg durvára vágott dió (nálunk volt benne durvára vágott sótlan mandula is)
- 10 dkg aszalvány (vörös áfonya és mazsola vegyesen)
- 1 csomag sütőpor
Elkészítése:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A puha vajhoz hozzáadjuk a cukrot, aromát, fahéjat és jól kikeverjük robotgéppel, majd a tojásokat is hozzáadjuk és egyneműre keverjük a masszát.
Beleszórjuk a csokit, magvakat és az asztalt gyümölcsöket, alaposan elkeverjük, majd a lisztet és a zabpelyhez hozzáadva összegyúrjuk a masszát.
Három nagyobb tepsit előkészítünk és sütőpapírral béleljük.
A tepsire evőkanállal vagy fagyis kanállal egyforma nagyságú halmokat teszünk a masszából, majd kézzel szétnyomkodjuk és az ujjainkkal nagyjából kör alakúra formázzuk.
Az előmelegített sütőben kb 170 fokon 10-12 perc alatt világosra sütjük. Figyeljük, nehogy megégjen, mivel minden sütő más!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »