Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis keksz Nutellával töltve recept

Csokis keksz Nutellával töltve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Keksz:

    • 110 g vaj
    • 100 g cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 175 g finomliszt
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 1 evőkanál étkezési keményítő
    • 100 g csokoládé (nálunk vegyesen ét és tej, de lehet csak az egyikkel is)
    • csipet só

    Töltelék:

    • 10 teáskanál Nutella

    Elkészítése:

    Előkészítés:

    A mogyorókrémből 10, jó nagy teáskanálnyit egy sütőpapírra adagolunk, majd fagyasztóba tesszük. Nálunk egy éjszakát volt bent.

    Keksz:

    A csokit (ha nem pasztilla) apróra vágjuk.

    A puha vajat jól kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást is hozzáadjuk és homogénné keverjük az egészet. Ekkor hozzáadjuk a száraz hozzávalókat: finomliszt, szódabikarbóna, keményítő és a só. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a csokoládét is.

    Formázás, sütés:

    A kész tésztát 10 egyenéő részre osztjuk és kigombócoljuk (ha nagyon lágy lenne tegyük hőtőbe kb 30 percre). Kezünkbe veszünk egy kis tésztagombócot, kissé ellapítjuk és a közepébe teszünk a kiadagolt mogyorókrémből egyet, ezután gyorsan belecsomagoljuk a tésztába (arra vigyázzunk, hogy ne tapicsolkjuk sokáig a mogyorókrémet mert gyorsan olvad, dolgozzunk gyorsan!).

    A kész kekszeket egymástól nagyobb távolságra tesszük egy sütőpapíros tepsibe (nálunk a nagy gáztepsiben, 38*44 cm egyszerre 8 darab sült).

    180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb 10-12 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, mert még melegen puha.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek