Csokis keksz Nutellával töltve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Keksz:
- 110 g vaj
- 100 g cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 175 g finomliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 100 g csokoládé (nálunk vegyesen ét és tej, de lehet csak az egyikkel is)
- csipet só
Töltelék:
- 10 teáskanál Nutella
Elkészítése:
Előkészítés:
A mogyorókrémből 10, jó nagy teáskanálnyit egy sütőpapírra adagolunk, majd fagyasztóba tesszük. Nálunk egy éjszakát volt bent.
Keksz:
A csokit (ha nem pasztilla) apróra vágjuk.
A puha vajat jól kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást is hozzáadjuk és homogénné keverjük az egészet. Ekkor hozzáadjuk a száraz hozzávalókat: finomliszt, szódabikarbóna, keményítő és a só. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a csokoládét is.
Formázás, sütés:
A kész tésztát 10 egyenéő részre osztjuk és kigombócoljuk (ha nagyon lágy lenne tegyük hőtőbe kb 30 percre). Kezünkbe veszünk egy kis tésztagombócot, kissé ellapítjuk és a közepébe teszünk a kiadagolt mogyorókrémből egyet, ezután gyorsan belecsomagoljuk a tésztába (arra vigyázzunk, hogy ne tapicsolkjuk sokáig a mogyorókrémet mert gyorsan olvad, dolgozzunk gyorsan!).
A kész kekszeket egymástól nagyobb távolságra tesszük egy sütőpapíros tepsibe (nálunk a nagy gáztepsiben, 38*44 cm egyszerre 8 darab sült).
180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb 10-12 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, mert még melegen puha.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »