Csokis keksz Nutellával töltve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Keksz:
- 110 g vaj
- 100 g cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 175 g finomliszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 100 g csokoládé (nálunk vegyesen ét és tej, de lehet csak az egyikkel is)
- csipet só
Töltelék:
- 10 teáskanál Nutella
Elkészítése:
Előkészítés:
A mogyorókrémből 10, jó nagy teáskanálnyit egy sütőpapírra adagolunk, majd fagyasztóba tesszük. Nálunk egy éjszakát volt bent.
Keksz:
A csokit (ha nem pasztilla) apróra vágjuk.
A puha vajat jól kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást is hozzáadjuk és homogénné keverjük az egészet. Ekkor hozzáadjuk a száraz hozzávalókat: finomliszt, szódabikarbóna, keményítő és a só. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a csokoládét is.
Formázás, sütés:
A kész tésztát 10 egyenéő részre osztjuk és kigombócoljuk (ha nagyon lágy lenne tegyük hőtőbe kb 30 percre). Kezünkbe veszünk egy kis tésztagombócot, kissé ellapítjuk és a közepébe teszünk a kiadagolt mogyorókrémből egyet, ezután gyorsan belecsomagoljuk a tésztába (arra vigyázzunk, hogy ne tapicsolkjuk sokáig a mogyorókrémet mert gyorsan olvad, dolgozzunk gyorsan!).
A kész kekszeket egymástól nagyobb távolságra tesszük egy sütőpapíros tepsibe (nálunk a nagy gáztepsiben, 38*44 cm egyszerre 8 darab sült).
180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb 10-12 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, mert még melegen puha.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »