Hozzávalók:
Keksz:
Töltelék:
Elkészítése:
A mogyorókrémből 10, jó nagy teáskanálnyit egy sütőpapírra adagolunk, majd fagyasztóba tesszük. Nálunk egy éjszakát volt bent.
A csokit (ha nem pasztilla) apróra vágjuk.
A puha vajat jól kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást is hozzáadjuk és homogénné keverjük az egészet. Ekkor hozzáadjuk a száraz hozzávalókat: finomliszt, szódabikarbóna, keményítő és a só. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a csokoládét is.
A kész tésztát 10 egyenéő részre osztjuk és kigombócoljuk (ha nagyon lágy lenne tegyük hőtőbe kb 30 percre). Kezünkbe veszünk egy kis tésztagombócot, kissé ellapítjuk és a közepébe teszünk a kiadagolt mogyorókrémből egyet, ezután gyorsan belecsomagoljuk a tésztába (arra vigyázzunk, hogy ne tapicsolkjuk sokáig a mogyorókrémet mert gyorsan olvad, dolgozzunk gyorsan!).
A kész kekszeket egymástól nagyobb távolságra tesszük egy sütőpapíros tepsibe (nálunk a nagy gáztepsiben, 38*44 cm egyszerre 8 darab sült).
180 fokos sütőben, alsó-felső sütéssel kb 10-12 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, mert még melegen puha.