Bécsi keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Keksz:
- 25 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg sótlan, puha vaj
- 20 dkg porcukor
- néhány csepp vanília kivonat
- 2 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- annyi tej, hogy habzsából formázható legyen a massza (kb 50-70 ml)
Töltelék:
- nem darabos meggy, ribizli vagy málna lekvár (a lényeg, hogy savanykás legyen)
- 10,5 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- 2,5 dkg porcukor
Elkészítése:
Keksz:
A puha vajat kihabosítjuk a pocukorral alaposan, majd hozzáadjuk a tojásokat, vaníliát és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a száraz alapanyagokat: kukoricaliszt, finomliszt és elkezdjük összedolgozni. Közben annyi tejet adunk hozzá apránként, hogy kissé ragacsos masszát kapjunk, amit hazsbákból tudjunk majd formázni.
A tésztát csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük és sütőpapíros tepsire kis kekszeket formázunk a masszából. Nem kell, hogy egymástól távol legyenek a kekszek, mivel nem terülenk.
180 fokos sütőben 10-12 perc alatt világosra sütjük. Akkor jó, ha a felületük világos marad, a talpuk kissé színesedik.
Krém:
A tejszínt majdnem teljesen felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a mascarponét, majd stabil krémmé keverjük.
Összeállítás:
Összeválogatjuk méret szerint melyik kekszek illenek össze. A párok egyik felére lekvárt kenünk (én ezt habzsákkal kiviteleztem), a másik kekszre pedig tejszínes krémet nyomunk szintén habzsákból. A két kekszet óvatosan összenyomjuk és kész is.
A többi kekszet is így töltjük be.
Amíg be nem puhulnak, addig dobozba téve tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »