Bécsi keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Keksz:
- 25 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg sótlan, puha vaj
- 20 dkg porcukor
- néhány csepp vanília kivonat
- 2 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- annyi tej, hogy habzsából formázható legyen a massza (kb 50-70 ml)
Töltelék:
- nem darabos meggy, ribizli vagy málna lekvár (a lényeg, hogy savanykás legyen)
- 10,5 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- 2,5 dkg porcukor
Elkészítése:
Keksz:
A puha vajat kihabosítjuk a pocukorral alaposan, majd hozzáadjuk a tojásokat, vaníliát és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a száraz alapanyagokat: kukoricaliszt, finomliszt és elkezdjük összedolgozni. Közben annyi tejet adunk hozzá apránként, hogy kissé ragacsos masszát kapjunk, amit hazsbákból tudjunk majd formázni.
A tésztát csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük és sütőpapíros tepsire kis kekszeket formázunk a masszából. Nem kell, hogy egymástól távol legyenek a kekszek, mivel nem terülenk.
180 fokos sütőben 10-12 perc alatt világosra sütjük. Akkor jó, ha a felületük világos marad, a talpuk kissé színesedik.
Krém:
A tejszínt majdnem teljesen felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a mascarponét, majd stabil krémmé keverjük.
Összeállítás:
Összeválogatjuk méret szerint melyik kekszek illenek össze. A párok egyik felére lekvárt kenünk (én ezt habzsákkal kiviteleztem), a másik kekszre pedig tejszínes krémet nyomunk szintén habzsákból. A két kekszet óvatosan összenyomjuk és kész is.
A többi kekszet is így töltjük be.
Amíg be nem puhulnak, addig dobozba téve tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »