Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bécsi keksz recept

Bécsi keksz
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Keksz:

    • 25 dkg kukoricaliszt
    • 15 dkg finomliszt
    • 15 dkg sótlan, puha vaj
    • 20 dkg porcukor
    • néhány csepp vanília kivonat
    • 2 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • annyi tej, hogy habzsából formázható legyen a massza (kb 50-70 ml)

    Töltelék:

    • nem darabos meggy, ribizli vagy málna lekvár (a lényeg, hogy savanykás legyen)
    • 10,5 dkg mascarpone
    • 1 dl tejszín
    • 2,5 dkg porcukor

    Elkészítése:

    Keksz:

    A puha vajat kihabosítjuk a pocukorral alaposan, majd hozzáadjuk a tojásokat, vaníliát és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a száraz alapanyagokat: kukoricaliszt, finomliszt és elkezdjük összedolgozni. Közben annyi tejet adunk hozzá apránként, hogy kissé ragacsos masszát kapjunk, amit hazsbákból tudjunk majd formázni.

    A tésztát csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük és sütőpapíros tepsire kis kekszeket formázunk a masszából. Nem kell, hogy egymástól távol legyenek a kekszek, mivel nem terülenk.

    180 fokos sütőben 10-12 perc alatt világosra sütjük. Akkor jó, ha a felületük világos marad, a talpuk kissé színesedik.

    Krém:

    A tejszínt majdnem teljesen felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a mascarponét, majd stabil krémmé keverjük.

    Összeállítás:

    Összeválogatjuk méret szerint melyik kekszek illenek össze. A párok egyik felére lekvárt kenünk (én ezt habzsákkal kiviteleztem), a másik kekszre pedig tejszínes krémet nyomunk szintén habzsákból. A két kekszet óvatosan összenyomjuk és kész is.

    A többi kekszet is így töltjük be.

    Amíg be nem puhulnak, addig dobozba téve tároljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá