Álarc kekszek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 100 g porcukor
- 150 g vaj (lágy)
- csipet só
- fél teáskanál vanília aroma
Díszítéshez:
- 100 g étcsokoládé
- dekorcukor
- 100 g porcukor (a cukormázhoz)
- 15 g víz (a cukormázhoz)
Elkészítése:
A vajat és a porcukrot krémesre, habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a vaníliát és a tojássárgákat, majd ezekkel is alaposan összedolgozzuk.
A lisztet a vajas keverékhez szitáljuk, hozzáadjuk a sót is és teljesen homogénre dolgozzuk a tésztát.
Folpackba csomagoljuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Enyhén lisztezett felületen 5-6 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és álarc alakú kiszúróval kiszaggatjuk. A megformázott kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 180 fokon (alsó-felső sütéssel) kb 10-12 percig sütjük.
Ha teljesen kihűltek a kekszek, akkor jöhet a dekorálás. A csokit olvasszuk fel, majd mártsuk bele a kekszek egész felületét vagy csak egy részét. Csokoládé helyett használhatunk cukormázat is. A vizet foraljuk fel, majd adjunk hozzá annyi porcukrot, hogy sűrű, de még folyós keveréket kapjunk. A mázat színezhetjük gél állagú festékkel is. Dekoráljuk vele a kekszeket és ízlés szerint szórjuk meg dekorcukrokkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »