Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Álarc kekszek recept

Álarc kekszek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 250 g finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 100 g porcukor
    • 150 g vaj (lágy)
    • csipet só
    • fél teáskanál vanília aroma

    Díszítéshez:

    • 100 g étcsokoládé
    • dekorcukor
    • 100 g porcukor (a cukormázhoz)
    • 15 g víz (a cukormázhoz)

    Elkészítése:

    A vajat és a porcukrot krémesre, habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a vaníliát és a tojássárgákat, majd ezekkel is alaposan összedolgozzuk.

    A lisztet a vajas keverékhez szitáljuk, hozzáadjuk a sót is és teljesen homogénre dolgozzuk a tésztát.

    Folpackba csomagoljuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük.

    Enyhén lisztezett felületen 5-6 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és álarc alakú kiszúróval kiszaggatjuk. A megformázott kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 180 fokon (alsó-felső sütéssel) kb 10-12 percig sütjük.

    Ha teljesen kihűltek a kekszek, akkor jöhet a dekorálás. A csokit olvasszuk fel, majd mártsuk bele a kekszek egész felületét vagy csak egy részét. Csokoládé helyett használhatunk cukormázat is. A vizet foraljuk fel, majd adjunk hozzá annyi porcukrot, hogy sűrű, de még folyós keveréket kapjunk. A mázat színezhetjük gél állagú festékkel is. Dekoráljuk vele a kekszeket és ízlés szerint szórjuk meg dekorcukrokkal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek