Hozzávalók:
Tészta:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A vajat és a porcukrot krémesre, habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a vaníliát és a tojássárgákat, majd ezekkel is alaposan összedolgozzuk.
A lisztet a vajas keverékhez szitáljuk, hozzáadjuk a sót is és teljesen homogénre dolgozzuk a tésztát.
Folpackba csomagoljuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Enyhén lisztezett felületen 5-6 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és álarc alakú kiszúróval kiszaggatjuk. A megformázott kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 180 fokon (alsó-felső sütéssel) kb 10-12 percig sütjük.
Ha teljesen kihűltek a kekszek, akkor jöhet a dekorálás. A csokit olvasszuk fel, majd mártsuk bele a kekszek egész felületét vagy csak egy részét. Csokoládé helyett használhatunk cukormázat is. A vizet foraljuk fel, majd adjunk hozzá annyi porcukrot, hogy sűrű, de még folyós keveréket kapjunk. A mázat színezhetjük gél állagú festékkel is. Dekoráljuk vele a kekszeket és ízlés szerint szórjuk meg dekorcukrokkal.