Szuper omlós linzer recept

Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 30 dkg sertészsír
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag ütőpor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kevés tej
- sűrű állagú lekvár
Elkészítése:
A lisztben elvegyítjük a sütőport, porcukrot, illetve a vaníliás cukrot is.
Ezután alaposan elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű zsírt. Végül hozzáadjuk a tojássárgákat és a kevés tejet is, hogy az alapos gyúrás után szépen összeálljon a tésztánk.
Minimum fél órára hűtőszekrénybe tesszük!
Lisztezett felületen kisodorjuk, majd lisztbe mártott szaggatókkal kiszaggatjuk. A sütőt előmelegítjük. a tepsit kizsírozzuk.
A kis korongok között hagyjunk megfelelő távolságot, hogy ne süljenek össze!
Szép aranysárga színűre sütjük őket. Vigyázzunk, mert hamar megégnek!
A kihűlt linzerkarikákat lekvárral összeragasztjuk, tetejüket porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »