Szuper omlós linzer recept

Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 30 dkg sertészsír
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag ütőpor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kevés tej
- sűrű állagú lekvár
Elkészítése:
A lisztben elvegyítjük a sütőport, porcukrot, illetve a vaníliás cukrot is.
Ezután alaposan elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű zsírt. Végül hozzáadjuk a tojássárgákat és a kevés tejet is, hogy az alapos gyúrás után szépen összeálljon a tésztánk.
Minimum fél órára hűtőszekrénybe tesszük!
Lisztezett felületen kisodorjuk, majd lisztbe mártott szaggatókkal kiszaggatjuk. A sütőt előmelegítjük. a tepsit kizsírozzuk.
A kis korongok között hagyjunk megfelelő távolságot, hogy ne süljenek össze!
Szép aranysárga színűre sütjük őket. Vigyázzunk, mert hamar megégnek!
A kihűlt linzerkarikákat lekvárral összeragasztjuk, tetejüket porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »