Szuper omlós linzer recept

Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 30 dkg sertészsír
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag ütőpor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kevés tej
- sűrű állagú lekvár
Elkészítése:
A lisztben elvegyítjük a sütőport, porcukrot, illetve a vaníliás cukrot is.
Ezután alaposan elmorzsoljuk benne a szobahőmérsékletű zsírt. Végül hozzáadjuk a tojássárgákat és a kevés tejet is, hogy az alapos gyúrás után szépen összeálljon a tésztánk.
Minimum fél órára hűtőszekrénybe tesszük!
Lisztezett felületen kisodorjuk, majd lisztbe mártott szaggatókkal kiszaggatjuk. A sütőt előmelegítjük. a tepsit kizsírozzuk.
A kis korongok között hagyjunk megfelelő távolságot, hogy ne süljenek össze!
Szép aranysárga színűre sütjük őket. Vigyázzunk, mert hamar megégnek!
A kihűlt linzerkarikákat lekvárral összeragasztjuk, tetejüket porcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »