Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sztracsatella szelet recept

Sztracsatella szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    24 × 39 cm-es tepsihez

    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek porcukor
    • 6 ek finomliszt
    • 1 ek étolaj
    • 6 gramm sütőpor

    Krém:

    • 40 dkg narancs reszelt héja és leve
    • 7 dl tej
    • 20 dkg cukor
    • 2 vaníliás pudingpor
    • 2 maxi sportszelet (42 gramm)
    • 1 dl víz
    • 10 gramm zselatin
    • 4 dl habtejszín

    Tetejére:

    • 5 dkg csokoládé forgács

    Elkészítése:

    A piskóta készítés:

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük(6-8 perc gépi habverővel), hozzáadjuk az étolajat, majd végül a sütőporral elkevert lisztet fakanállal keverjük hozzá.

    A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük ki, öntsük bele a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

    Krém készítés:

    A pudingporokat a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, sűrűre felfőzzük, majd lehűtjük.

    A tejszínt kemény habbá verjük, a zselatint langyos vízben feloldjuk.

    A kihűlt pudingos krémhez hozzákeverjük a narancs reszelt héját és levét. Jól kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a zselatint. A felvert tejszínt gyengéden hozzákeverjük (fakanállal), végül a sport szeletet belereszeljük, és hozzákeverjük fakanállal.

    A piskótát egy tálcára helyezzük, a krémet rákenjük, és csokoládéforgáccsal megszórjuk.

    Hűtőbe tesszük, jól lehűtjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá