Sztracsatella szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sztracsatella szelet

Hozzávalók:

24 × 39 cm-es tepsihez

Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 ek porcukor
  • 6 ek finomliszt
  • 1 ek étolaj
  • 6 gramm sütőpor

Krém:

  • 40 dkg narancs reszelt héja és leve
  • 7 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 2 vaníliás pudingpor
  • 2 maxi sportszelet (42 gramm)
  • 1 dl víz
  • 10 gramm zselatin
  • 4 dl habtejszín

Tetejére:

  • 5 dkg csokoládé forgács

Elkészítése:

A piskóta készítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük(6-8 perc gépi habverővel), hozzáadjuk az étolajat, majd végül a sütőporral elkevert lisztet fakanállal keverjük hozzá.

A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük ki, öntsük bele a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Krém készítés:

A pudingporokat a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, sűrűre felfőzzük, majd lehűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, a zselatint langyos vízben feloldjuk.

A kihűlt pudingos krémhez hozzákeverjük a narancs reszelt héját és levét. Jól kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a zselatint. A felvert tejszínt gyengéden hozzákeverjük (fakanállal), végül a sport szeletet belereszeljük, és hozzákeverjük fakanállal.

A piskótát egy tálcára helyezzük, a krémet rákenjük, és csokoládéforgáccsal megszórjuk.

Hűtőbe tesszük, jól lehűtjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!