Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szőlőzselés pohárkrém recept

Szőlőzselés pohárkrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg othello szőlő
    • méz (v. cukor)
    • őrölt fahéj
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek kukoricakeményítő
    • 25 dkg mascarpone
    • 1-2 dl habtejszín
    • porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • őrölt fahéj
    • 2-3 ek mák

    Elkészítése:

    A szőlőt szemezzük le, majd turmixoljuk össze. Ezután öntsük egy serpenyőbe, és főzzük pár percig, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok, és a héj, ne kerüljenek bele a zselébe.

    A leszűrt szőlőlevet öntsük vissza a serpenyőbe, majd ízlés szerint ízesítsük mézzel (v. cukorral), őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral. Ezután tegyük vissza a tűzre, és főzzük pár percig.

    A kukoricakeményítőt keverjük simára egy kevéske vízzel, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a szőlőléhez. Ezután állandó keverés mellett sűrítsük be, majd vegyük le a tűzről, és öntsük bele a poharakba. Végül hagyjuk teljesen kihűlni.

    A mákot tegyük egy teflon serpenyőbe, és 1-2 perc alatt, állandó keverés mellett, alacsony hőfokon pirítsuk meg. (Vigyázzunk, nehogy megégjen!) Ezután a megpörkölt mákot öntsük ki egy tányérba, és hagyjuk teljesen kihűlni.

    A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.

    A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
    Keverés közben szórjuk hozzá a megpörkölt mákot is.

    A poharakban lévő, teljesen kihűlt szőlőzselére kanalazzuk rá a mákos-mascarponés habot, majd díszítsük a tetejét félbevágott szőlőszemekkel.

    Az elkészült pohárkrémet tálalhatjuk azonnal, vagy pár órára betehetjük a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jobban összeérjenek.

    A szőlőzselés pohárkrém kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 181 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 18 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá