Szőlőzselés pohárkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szőlőzselés pohárkrém

Hozzávalók:

  • 1 kg othello szőlő
  • méz (v. cukor)
  • őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 25 dkg mascarpone
  • 1-2 dl habtejszín
  • porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 2-3 ek mák

Elkészítése:

A szőlőt szemezzük le, majd turmixoljuk össze. Ezután öntsük egy serpenyőbe, és főzzük pár percig, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok, és a héj, ne kerüljenek bele a zselébe.

A leszűrt szőlőlevet öntsük vissza a serpenyőbe, majd ízlés szerint ízesítsük mézzel (v. cukorral), őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral. Ezután tegyük vissza a tűzre, és főzzük pár percig.

A kukoricakeményítőt keverjük simára egy kevéske vízzel, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a szőlőléhez. Ezután állandó keverés mellett sűrítsük be, majd vegyük le a tűzről, és öntsük bele a poharakba. Végül hagyjuk teljesen kihűlni.

A mákot tegyük egy teflon serpenyőbe, és 1-2 perc alatt, állandó keverés mellett, alacsony hőfokon pirítsuk meg. (Vigyázzunk, nehogy megégjen!) Ezután a megpörkölt mákot öntsük ki egy tányérba, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal.

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
Keverés közben szórjuk hozzá a megpörkölt mákot is.

A poharakban lévő, teljesen kihűlt szőlőzselére kanalazzuk rá a mákos-mascarponés habot, majd díszítsük a tetejét félbevágott szőlőszemekkel.

Az elkészült pohárkrémet tálalhatjuk azonnal, vagy pár órára betehetjük a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jobban összeérjenek.