Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szőlős krémes recept

Szőlős krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskóta alap:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 kanál cukor
    • 5 kanál liszt
    • sütőpor

    Krém:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dl tej
    • 10 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • szőlő

    Elkészítése:

    A tojásból cukorból lisztből a szokásos módon piskótát sütünk.

    A krémhez tojások fehérjét a cukor kétharmadával gőz fölött kemény habbá verjük,majd félretesszük.

    A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük majd folytonos keverés mellet sűrűre főzzük. Belekeverjük a maradék cukrot,vaníliás cukrot. A tojáshabot óvatosan belekeverjük a még forró vanília krémbe.

    Összeállítás:
    A kisült piskótát megszórjuk zsemlemorzsával majd bőségesen megszórjuk a szőlővel. Rákenjük a krémet. Hűtjük,majd dermedés után szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá