Szőlős krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskóta alap:

  • 5 tojás
  • 5 kanál cukor
  • 5 kanál liszt
  • sütőpor

Krém:

  • 5 tojás
  • 6 dl tej
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • szőlő

Elkészítése:

A tojásból cukorból lisztből a szokásos módon piskótát sütünk.

A krémhez tojások fehérjét a cukor kétharmadával gőz fölött kemény habbá verjük,majd félretesszük.

A lisztet a tejjel csomómentesre keverjük majd folytonos keverés mellet sűrűre főzzük. Belekeverjük a maradék cukrot,vaníliás cukrot. A tojáshabot óvatosan belekeverjük a még forró vanília krémbe.

Összeállítás:
A kisült piskótát megszórjuk zsemlemorzsával majd bőségesen megszórjuk a szőlővel. Rákenjük a krémet. Hűtjük,majd dermedés után szeleteljük.