Szőlős-borkrémes mini pite recept
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd elmorzsoljuk a hideg, felkockázott vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojással tésztává formázzuk. Hűtőszekrényben egy órát pihentetjük.
Hat egyforma részre osztjuk a tésztát, és a mini pitesütőnél kicsit nagyobb körlapokat nyújtunk belőlük.
Lisztes kézzel óvatosan beleigazgatjuk a tésztát a mini pitesütőbe. Formástól hűtőszekrénybe tesszük egy kicsit áthűlni.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni.
Borkrém készítése:
A krémhez a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a borral, a reszelt citromhéjjal. Vízgőz felett folyamatos keveréssel besűrítjük.
Vízben feloldjuk a zselatint, majd a langyos krémhez keverjük.
A hideg habtejszínt felverjük, és ezt is a krémhez adjuk.
A krémet jól lehűtjük, és a formában lévő tésztára öntjük. Pár szem szőlőt tehetünk a tetejére. (Ha egy kevés marad a krémből, azt pohárral a pite mellé kínálhatjuk.)
Néhány órára hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.
A szőlős-borkrémes mini pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 25 g
Zsír: 12 g