Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szőlős-borkrémes mini pite recept

Szőlős-borkrémes mini pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 18 dkg tönkölybúza liszt
    • 2 dkg kakaópor
    • 10 dkg vaj
    • 6 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Borkrémhez:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 citrom héja reszelve
    • 14 dkg cukor
    • 4 dl száraz fehérbor
    • 2 dl habtejszín
    • 2 tk zselatin
    • 1 dl víz

    Továbbá:

    • néhány szem szőlő

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd elmorzsoljuk a hideg, felkockázott vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojással tésztává formázzuk. Hűtőszekrényben egy órát pihentetjük.

    Hat egyforma részre osztjuk a tésztát, és a mini pitesütőnél kicsit nagyobb körlapokat nyújtunk belőlük.
    Lisztes kézzel óvatosan beleigazgatjuk a tésztát a mini pitesütőbe. Formástól hűtőszekrénybe tesszük egy kicsit áthűlni.

    180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni.

    Borkrém készítése:

    A krémhez a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a borral, a reszelt citromhéjjal. Vízgőz felett folyamatos keveréssel besűrítjük.

    Vízben feloldjuk a zselatint, majd a langyos krémhez keverjük.

    A hideg habtejszínt felverjük, és ezt is a krémhez adjuk.

    A krémet jól lehűtjük, és a formában lévő tésztára öntjük. Pár szem szőlőt tehetünk a tetejére. (Ha egy kevés marad a krémből, azt pohárral a pite mellé kínálhatjuk.)

    Néhány órára hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.

    A szőlős-borkrémes mini pite kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 243 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 25 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá