Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Színes kalács recept

Színes kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • csipet só
    • 6 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál napraforgó olaj
    • 2 evőkanál olvasztott margarin
    • 3 dkg élesztő
    • 50 dkg finom liszt

    Továbbá:

    • 1 db puncs ízű pudingpor/ én ezt éppen mandula aromával készítettem/
    • 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 2-2 evőkanál tej
    • 2-2 evőkanál cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája a kenéshez
    • vaj/margarin a forma kikenéséhez

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd lengyos helyen duplájára kelesztjük.
    A pudingport egy evőkanál cukorral és 2-3 evőkanál tejjel elkeverjük. A kakaóporhoz szintén adunk cukrot és tejet, és eldolgozzuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk és 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyik részt meghagyjuk eredeti állapotában, a másik részbe beledolgozzuk a rózsaszínű, pudingporos tejet, a harmadikba a kakaósat. Letakarva fél órán át kelesztjük. Ezután a különböző színű tésztákból 30-40 cm hosszú rudakat sodrunk. Összefonjuk, és az így kapott fonatot a kikent koszorúformába fektetjük. A két végét összenyomjuk, az egészet letakarjuk. További fél órán át kelesztjük, amíg a formát teljesen ki nem tölti. Megkenjük a tetejét tojássárgájával és 160 fokon szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá