Színes kalács

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Színes kalács

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • csipet só
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • 2 evőkanál olvasztott margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 50 dkg finom liszt

Továbbá:

  • 1 db puncs ízű pudingpor/ én ezt éppen mandula aromával készítettem/
  • 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2-2 evőkanál tej
  • 2-2 evőkanál cukor
  • 1 tojás sárgája a kenéshez
  • vaj/margarin a forma kikenéséhez

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd lengyos helyen duplájára kelesztjük.
A pudingport egy evőkanál cukorral és 2-3 evőkanál tejjel elkeverjük. A kakaóporhoz szintén adunk cukrot és tejet, és eldolgozzuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk és 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyik részt meghagyjuk eredeti állapotában, a másik részbe beledolgozzuk a rózsaszínű, pudingporos tejet, a harmadikba a kakaósat. Letakarva fél órán át kelesztjük. Ezután a különböző színű tésztákból 30-40 cm hosszú rudakat sodrunk. Összefonjuk, és az így kapott fonatot a kikent koszorúformába fektetjük. A két végét összenyomjuk, az egészet letakarjuk. További fél órán át kelesztjük, amíg a formát teljesen ki nem tölti. Megkenjük a tetejét tojássárgájával és 160 fokon szép pirosra sütjük.