Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás pudingos pite recept

Szilvás pudingos pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 450 g liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g porcukor
    • 2 ek tejföl
    • 1 cs sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 250 g vaj/margarin

    A töltelékhez:

    • 700-800 g fagyasztott szilva (nem kell felolvasztani)
    • 150 g cukor
    • 2 ek vaníliás cukor
    • 100 ml rum
    • 200 ml víz
    • 2 cs pudingpor (vaníliás vagy csokoládés)

    Elkészítése:

    A fagyasztott, kimagozott szilvát feltesszük főzni a cukorral, rummal, vaníliás cukorral és annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzzük, míg a szilva meg nem puhul. 2 dl vízben elkeverjük a pudingokat, majd hozzáöntjük a szilvához, készre főzzük.

    A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, a puha vajat/margarint jól elmorzsoljuk a tésztában, hozzáadjuk a reszelt citrom héjat, majd a tojásokkal és a tejföllel jól kidolgozzuk a tésztát. Hideg helyen legalább fél órát pihentetjük.

    Egy közepes tepsit kizsírozunk, lisztezünk, a tésztát 2 részre osztjuk, kisodorjuk, majd a tepsibe rakjuk. Villával kicsit megszurkáljuk. Megszórjuk zsemlemorzsával, majd ráöntjük a forró pudingos szilvát.

    A másik tésztalapot is kisodorjuk, óvatosan rátesszük a szilvás töltelékre, villával megszurkáljuk.

    Előmelegített sütőben, légkeverésen kb 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt a pite, porcukorral megszórva, tetszőleges szeletekre vágjuk.

    Tipp:

    Mivel mi a vékony tésztát szeretjük sok-sok töltelékkel, nekem a tészta mennyiségéből 2 tepsirevaló pite jött ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá