Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A fagyasztott, kimagozott szilvát feltesszük főzni a cukorral, rummal, vaníliás cukorral és annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzzük, míg a szilva meg nem puhul. 2 dl vízben elkeverjük a pudingokat, majd hozzáöntjük a szilvához, készre főzzük.
A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, a puha vajat/margarint jól elmorzsoljuk a tésztában, hozzáadjuk a reszelt citrom héjat, majd a tojásokkal és a tejföllel jól kidolgozzuk a tésztát. Hideg helyen legalább fél órát pihentetjük.
Egy közepes tepsit kizsírozunk, lisztezünk, a tésztát 2 részre osztjuk, kisodorjuk, majd a tepsibe rakjuk. Villával kicsit megszurkáljuk. Megszórjuk zsemlemorzsával, majd ráöntjük a forró pudingos szilvát.
A másik tésztalapot is kisodorjuk, óvatosan rátesszük a szilvás töltelékre, villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben, légkeverésen kb 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt a pite, porcukorral megszórva, tetszőleges szeletekre vágjuk.
Mivel mi a vékony tésztát szeretjük sok-sok töltelékkel, nekem a tészta mennyiségéből 2 tepsirevaló pite jött ki.