Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás-marcipános pite recept

Szilvás-marcipános pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 8 dkg mandula darálva
    • 21 dkg kockázott, hideg vaj
    • 12 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Töltelék:

    • 20 szép szilva
    • 2 evőkanál méz
    • 70 g natúr marcipán
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál cukor

    Tetejére:

    • porcukor
    • 10 dkg reszelt marcipán

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd egy kivehető aljú piteformát béleljük ki a kinyújtott tésztával. A kilógó részeket vágjuk le, gyúrjuk újra össze, majd formázzuk hosszú hengerré és körben helyezzük el a tészta szélén.

    Szórjuk a tésztára a reszelt marcipánt (akkor reszelhető jól, ha előtte kis időre mélyhűtőbe tesszük). A tésztát kenjük meg a felvert tojással, végül hintsük meg cukorral. Halmozzuk a közepére a szilvákat, amiket kimagoztunk előtte és félbevágtunk, majd csorgassuk rá a mézet.

    Süssük 180 fokon 35 percig. A megsült süteményt hintsük meg porcukorral és szórjuk rá a marcipánt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá