Szilvás-marcipános pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 8 dkg mandula darálva
  • 21 dkg kockázott, hideg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája

Töltelék:

  • 20 szép szilva
  • 2 evőkanál méz
  • 70 g natúr marcipán
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál cukor

Tetejére:

  • porcukor
  • 10 dkg reszelt marcipán

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd egy kivehető aljú piteformát béleljük ki a kinyújtott tésztával. A kilógó részeket vágjuk le, gyúrjuk újra össze, majd formázzuk hosszú hengerré és körben helyezzük el a tészta szélén.

Szórjuk a tésztára a reszelt marcipánt (akkor reszelhető jól, ha előtte kis időre mélyhűtőbe tesszük). A tésztát kenjük meg a felvert tojással, végül hintsük meg cukorral. Halmozzuk a közepére a szilvákat, amiket kimagoztunk előtte és félbevágtunk, majd csorgassuk rá a mézet.

Süssük 180 fokon 35 percig. A megsült süteményt hintsük meg porcukorral és szórjuk rá a marcipánt.