Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás bukta recept

Szilvás bukta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 dkg zsiradék (zsír vagy margarin)
    • 4 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor (kihagyható)
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 citrom reszelt héja (kihagyható)
    • csipet só
    • 25 dkg liszt
    • 1/2 cs sütőpor
    • langyos tej
    • lekvár a töltéshez

    Elkészítése:

    A lekvár kivételével a többi alapanyagból tésztát gyúrunk annyi tejjel, hogy a tészta ne legyen ragacsos és könnyen formázható legyen. 10-15 percig pihentetjük.

    Lisztezett felületen kinyújtjuk kb 3-4 mm-esre, majd négyzetekre vágjuk.  A közepére lekvárt teszünk és a négy sarkát összefogjuk.

    Tojással lekenjük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Kb 10 darab lesz belőle.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá