Szilvás bukta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 dkg zsiradék (zsír vagy margarin)
- 4 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor (kihagyható)
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 citrom reszelt héja (kihagyható)
- csipet só
- 25 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- langyos tej
- lekvár a töltéshez
Elkészítése:
A lekvár kivételével a többi alapanyagból tésztát gyúrunk annyi tejjel, hogy a tészta ne legyen ragacsos és könnyen formázható legyen. 10-15 percig pihentetjük.
Lisztezett felületen kinyújtjuk kb 3-4 mm-esre, majd négyzetekre vágjuk. A közepére lekvárt teszünk és a négy sarkát összefogjuk.
Tojással lekenjük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Kb 10 darab lesz belőle.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.